GP Kees Winkelman 7117 LR 1600

Nieuws

Arash Mortezavy leraar van het jaar 2024

maandag 7 oktober 2024 | Onderwijsarbeidsmarkt | Veilig en vitaal werken

Op donderdag 3 oktober is Arash Mortezavy (Visser ’t Hooft Lyceum, Leiderdorp) uitgeroepen tot Leraar van het Jaar 2024 in het voortgezet onderwijs.

Arash Mortezavy verbindt passie voor het vak met compassie voor de leerling. Hiermee is deze leraar een inspiratiebron van leerling tot en met bestuurder. Hij heeft oog voor de individuele behoeften van de leerling en weet dat te vertalen naar diens lespraktijk waardoor de leerling alles uit zichzelf kan halen. Elke dag weet hij weer de verbinding te leggen, hij is empathisch en beschikt over een gezonde dosis humor. Arash is bovendien een ambassadeur voor het leraarschap binnen en buiten de school. In dat licht signaleert hij weerbarstige vraagstukken en zet zich in voor passende oplossingen. De jury was diep geraakt door het pleidooi van Arash voor diversiteit en inclusiviteit bij alles wat hij doet.

Bekijk de video van Arash Mortezavy>>

Overige winnaars

De winnaars voor de overige sectoren zijn:

  • Primair onderwijs: Roos van der Linden (De Regenboog; Utrecht)
  • Speciaal onderwijs: Roos Hoornick (De Ortolaan; Roermond)
  • Middelbaar beroepsonderwijs: Eline Gerritsen (ROC Nijmegen)

De vier winnaars zijn een jaar lang ambassadeur van hun sector. Ze krijgen een podium om hun inspiratie en ideeën uit te dragen en te delen met de rest van lesgevend Nederland.

Bron: Leraren van het Jaar