GP Kees Winkelman 7117 LR 1600

Nieuws

Wilt u met ons praten over gespreid leiderschap?

dinsdag 24 september 2024 | Onderwijsarbeidsmarkt | Algemeen Voion

Op veel scholen delen schoolleiders en ook teamleden samen leiderschapsrollen. Een voorbeeld is co-leiderschap, waarbij twee teamleden samen een leidinggevende rol hebben en gezamenlijk een team aansturen. Maar er zijn ook veel verdergaande informele en formele vormen mogelijk, zoals zelfsturende teams. Is er sprake van gespreid leiderschap bij u op school, en zo ja, in welke vorm? En wat betekent dit voor u als schoolleider, voor het team en voor de school? Voion doet hier onderzoek naar en is benieuwd naar uw ervaring. Bent u (adjunct)directeur, (con)rector, teamleider of locatieleider in het voortgezet onderwijs en werkt uw school met een vorm van gespreid of gedeeld leiderschap? Dan gaat Voion graag met u in gesprek.

Het interview duurt ongeveer 45 minuten en vindt de komende weken op een voor u geschikt moment online via Teams plaats.

Meld u hier aan >> 

We spreken ook graag met een leraar op uw school, die een leiderschapsrol vervult. Kent u een leraar die misschien interesse heeft om deel te nemen aan een interview over gespreid of gedeeld leiderschap? Wilt u deze oproep dan aan deze leraar doorsturen? Leraren kunnen zich ook aanmelden via de link. Alvast hartelijk dank!