VOION Haganum 2144

Publicaties

Handreiking Veiligheid in het praktijklokaal horeca en bakkerij

woensdag 30 september 2015 | Veilig en vitaal werken | Algemeen Voion

Ontwikkeld door: Voion, VSHO en SOM
Uitgave: september 2015

Voion, VSHO en Som krijgen regelmatig vragen uit het werkveld over het borgen van veiligheid
in het praktijklokaal horeca en bakkerij. Deze handreiking, voor de praktijkdocent en
de preventiemedewerker, is bedoeld om gevaarlijke situaties en (bijna-)ongelukken in het
praktijklokaal te helpen voorkomen. De handreiking is in samenwerking met het werkveld tot stand gekomen. 

Aan de orde komen o.a.:

  • Aandacht voor veiligheid als wettelijke verplichting;
  • Veiligheidsbewustzijn en inzicht in veiligheidsrisico’s;
  • Belang van goed toezicht bij het voorkomen van gevaarlijke situaties en (bijna-)ongelukken;
  • Rol van bestuur, management, leraar en ondernemingsraad/medezeggenschapsraad;
  • Financiën: wie stelt de persoonlijke beschermingsmiddelen voor werknemers en studenten/leerlingen ter beschikking?